Fiskgratäng med räkor och dill Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskegratin med rejer og dild

Her er en klassisk opskrift på fiskegratin med rejer og dild:

Ingredienser:

  • 400 g torskefilet eller anden hvid fisk
    • 200 g rejer
    • 1 porre
    • 1 bundt dild
    • 2 spsk smør
    • 3 spsk hvedemel
    • 5 dl mælk
    • 1 dl piskefløde
    • 1 fiskefond tern
    • 1 tsk salt
    • 1 knivspids hvid peber
    • 100 g revet ost

                          Gør dette:

                          1. Sæt ovnen på 225°C.
                          2. Skær fisken i stykker og læg den i et ovnfast fad.
                          3. Hak porrer og dild. Svits porrerne i smør i en gryde.
                          4. Rør hvedemel i og tilsæt gradvist mælk og fløde under omrøring.
                          5. Smuldr fiskebouillonterningen og lad saucen koge op.
                          6. Smag til med salt, hvid peber og dild.
                          7. Hæld saucen over fisken og drys rejer og revet ost over.
                          8. Gratiner i ovnen i cirka 20 minutter, eller til fisken er gennemstegt og osten er smeltet og taget flot farve.

                            Tip:

                            • Server fiskegratinen med kogte kartofler, ris eller pasta.
                              • Du kan erstatte rejerne med muslinger eller krabber.
                              • Ønsker du en gratin med en kraftigere smag, kan du tilsætte lidt citronsaft eller chiliflager til saucen.
                              • Du kan bruge frossen dild, hvis du ikke har frisk dild.

                                    Nyd din fiskegratin!

                                    RuffRuff Apps RuffRuff Apps by WANTO

                                    Efterlad en kommentar

                                    Bliv inspireret af flere opskrifter

                                    Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

                                    30. apr. 2025

                                    Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

                                    Gambas al ajillo, eller vitlöksräkor, är en av Spaniens mest älskade tapasrätter. Den kombinerar färska räkor med dof...
                                    Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

                                    30. apr. 2025

                                    Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

                                    Carabineros är en exklusiv delikatess från Medelhavet och Atlanten, älskade för sitt saftiga kött och sin kraftiga sk...
                                    Grillade havskräftor med vitlökssmör

                                    30. apr. 2025

                                    Grillade havskräftor med vitlökssmör

                                    Att grilla havskräftor är ett fantastiskt sätt att ta tillvara på deras söta, fina smak. Det här receptet visar hur d...
                                    Surf and Turf

                                    27. jan. 2025

                                    Surf and Turf

                                    Surf and Turf, kombinationen av saftigt kött och färska skaldjur, är en riktig klassiker för lyxiga middagar. Här bju...
                                    Back to top
                                    RuffRuff Apps RuffRuff Apps by WANTO