Tilpas din egen boks og spar op til 20%!

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Ingredienser:

  • 400 g stora, skalade räkor
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk chiliflakes (eller 1/2 färsk chili, hackad)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/4 dl hackad persilja
  • Salt och citron efter smak
  • Bröd till servering

Instruktioner:

  1. Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Fräs vitlöken och chiliflakes i ca 1-2 minuter, tills vitlöken mjuknar.
  3. Vänd i räkorna och paprikapulvret. Stek i ca 3-4 minuter, tills räkorna blir rosa.
  4. Strö över persilja, smaka av med salt och pressa citronsaft över.
  5. Servera genast med bröd till att doppa i den goda oljan.

Tips:

  • Använd gärna färska räkor av god kvalitet.
  • Om du vill ha en starkare smak, kan du tillsätta mer chili.
  • Servera gärna gambas pil pil med en kall öl eller ett glas vitt vin.
  • Du kan variera smaken genom att tillsätta andra ingredienser, t.ex. paprika, chorizo eller saffran.

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Portioner: 4

Smakrikt och enkelt!

ældre indlæg
Nyere indlæg

Inspireras av fler recept

2. maj 2024

Seafood Boil: En smakrik upplevelse!

  Är du redo för en fest för smaklökarna? Seafood boil, en klassiker från Louisiana, bjuder på en symfoni av smaker...

2. maj 2024

Fisk- och Skaldjursgryta: En Varm & Mysig Vinterfavorit

När kylan biter i kinderna och snön faller utanför fönstret finns det inget bättre än att värma sig med en god och v...
Tæt

Få 5% rabat på dit første køb

Tag del i nyheder og eksklusive tilbud. Få en 5% rabatkode tilsendt til dig som tak. Velkommen!

Aldersbekræftelse

Ved at klikke på Enter bekræfter du, at du er gammel nok til at indtage alkohol.

Indkøbskurv