Grillad laxsida med citron och örter Grillad laxsida med citron och örter

Grillet lakseside med citron og krydderurter

Ingredienser:
  • 1 lakseside med skind (ca. 1,2 kg)
  • 1 spsk salt
  • 1 cr sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron, skåret i skiver
  • 1 bundt dild, hakket
  • 1 bundt persille, hakket

Gør dette:

  1. Gør grillen klar til indirekte grillning. Hvis du bruger en kulgrill, skal du placere kullene på den ene side af grillen og skabe en kulfri "zone" til laksen. Hvis du bruger en gasgrill, skal du slukke for den ene side af brænderne.
  2. Tør laksen med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Pensl laksen med olivenolie og læg den på grillen med skindsiden nedad.
  4. Grill laksen i cirka 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Brug et kødtermometer til at kontrollere den indre temperatur, den skal være mindst 50°C.
  5. Læg citronskiverne på laksen i løbet af de sidste 5 minutter af grilltiden.
  6. Drys med dild og persille lige inden servering.

Tip:

  • Du kan variere smagen af ​​laksen ved at tilsætte andre krydderier, f.eks. chiliflager, paprikapulver eller hvidløgspulver.
  • Hvis du vil have en ekstra sprød overflade på laksen, kan du grille den ved direkte varme i cirka 2 minutter på hver side, efter den er færdigstegt ved indirekte varme.
  • Server laksen med kogte kartofler, salat og en god sauce.

Forberedelsestid: 10 minutter

Grilltid: 20-25 minutter

Portioner: 4-6

Smagsretning: Frisk, urte

Sværhedsgrad: Nemt

Tip:

  • Brug helst en laks med tykt skind, så den ikke brænder på under grillningen.
  • Har du ikke en grillpande, kan du grille laksen på en almindelig grillplade.
  • Sørg for at laksen er gennemstegt inden servering.

Nyd din grillede lakseside!

RuffRuff Apps RuffRuff Apps by WANTO

Efterlad en kommentar

Bliv inspireret af flere opskrifter

Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

30. apr. 2025

Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

Gambas al ajillo, eller vitlöksräkor, är en av Spaniens mest älskade tapasrätter. Den kombinerar färska räkor med dof...
Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

30. apr. 2025

Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

Carabineros är en exklusiv delikatess från Medelhavet och Atlanten, älskade för sitt saftiga kött och sin kraftiga sk...
Grillade havskräftor med vitlökssmör

30. apr. 2025

Grillade havskräftor med vitlökssmör

Att grilla havskräftor är ett fantastiskt sätt att ta tillvara på deras söta, fina smak. Det här receptet visar hur d...
Surf and Turf

27. jan. 2025

Surf and Turf

Surf and Turf, kombinationen av saftigt kött och färska skaldjur, är en riktig klassiker för lyxiga middagar. Här bju...
Back to top
RuffRuff Apps RuffRuff Apps by WANTO