Lax i ugn med citron och dill Lax i ugn med citron och dill

Bagt laks med citron og dild

Bagt laks med citron og dild

Ingredienser:

  • 4 laksefileter (ca. 150 g/stk)
  • 1 citron, skåret i skiver
  • 1 bundt dild, hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Forberedelse:

  1. Sæt ovnen på 200°C.
  2. Læg laksefileterne i et ovnfast fad.
  3. Dryp olivenolie over laksen og krydr med salt og peber.
  4. Læg citronskiver og dild på laksen.
  5. Bag i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller indtil laksen er gennemstegt.
  6. Server med kogte kartofler, ris eller en god salat.

Tip:

  • Du kan variere smagen ved at bruge andre krydderurter, f.eks. persille eller basilikum.
  • Du kan også tilføje andre grøntsager til bageformen, f.eks. broccoli, peberfrugt eller svampe.
  • Ønsker du en cremet sauce, kan du blande creme fraîche med hakket dild og citronsaft.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15-20 minutter

Portioner: 4

Sværhedsgrad: Nemt

Næringsindhold:

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 30g
  • Fedt: 20 g
  • Kulhydrater: 5 g

RuffRuff Apps RuffRuff Apps by WANTO

Efterlad en kommentar

Bliv inspireret af flere opskrifter

Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

30. apr. 2025

Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

Gambas al ajillo, eller vitlöksräkor, är en av Spaniens mest älskade tapasrätter. Den kombinerar färska räkor med dof...
Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

30. apr. 2025

Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

Carabineros är en exklusiv delikatess från Medelhavet och Atlanten, älskade för sitt saftiga kött och sin kraftiga sk...
Grillade havskräftor med vitlökssmör

30. apr. 2025

Grillade havskräftor med vitlökssmör

Att grilla havskräftor är ett fantastiskt sätt att ta tillvara på deras söta, fina smak. Det här receptet visar hur d...
Surf and Turf

27. jan. 2025

Surf and Turf

Surf and Turf, kombinationen av saftigt kött och färska skaldjur, är en riktig klassiker för lyxiga middagar. Här bju...
Back to top
RuffRuff Apps RuffRuff Apps by WANTO