Stäng

Få 5% rabatt på ditt första köp

Ta del av nyheter och exklusiva erbjudanden. Få en rabattkod på 5% mailad till dig som tack. Välkommen!

5 hälsofördelar med att äta fisk & skaldjur

5 hälsofördelar med att äta fisk & skaldjur

Fisk och skaldjur är några av de mest näringsrika livsmedlen som finns. De är rika på protein, omega-3 fettsyror, vitaminer och mineraler, vilket gör dem till ett utmärkt val för att förbättra din hälsa på flera sätt.

Här är några av de viktigaste fördelarna med att äta fisk och skaldjur regelbundet:

  1. Förbättrar hjärt- och kärlhälsan: Fisk och skaldjur är rika på omega-3 fettsyror, som är kända för att minska inflammation och risken för hjärt- och kärlsjukdomar. En diet rik på fisk och skaldjur kan hjälpa till att sänka blodtrycket, förbättra blodcirkulationen och minska risken för hjärtinfarkt och stroke.
  2. Förbättrar hjärnfunktionen: Omega-3 fettsyrorna i fisk och skaldjur är också viktiga för hjärnhälsan. De kan hjälpa till att förbättra minnet och kognitiv förmåga, särskilt hos äldre personer.
  3. Bra för gravida kvinnor: Fisk och skaldjur är rika på vitamin A, D, E och K, jod och selen, vilket är viktigt för gravida kvinnor. Gravida kvinnor bör äta fisk och skaldjur eftersom det kan hjälpa till att förebygga neuralrörsdefekter hos det ofödda barnet.
  4. Bra för lederna: Fisk och skaldjur är också rika på mineraler som zink, koppar, jod och selen, som är viktiga för ledhälsan. Zink och koppar hjälper till att bilda brosk i lederna, medan jod och selen är viktiga för sköldkörtelfunktionen, som är viktig för ledhälsan.
  5. Bra för ögonhälsan: Fisk och skaldjur är också rika på vitamin A och D, som är viktiga för ögonhälsan. Vitamin A hjälper till att förbättra synen i mörker, medan vitamin D hjälper till att förebygga grå starr och andra ögonsjukdomar.

Sammantaget är fisk och skaldjur ett utmärkt val för dig som vill både vill leva hälsosamt och äta gott. Att äta fisk och skaldjur regelbundet kan ha många hälsofördelar. Enligt Livsmedelsverket bör man försöka äta fisk och skaldjur 2 till 3 gånger i veckan för att få de hälsofördelar det ger.

Det finns många olika sätt att laga fisk och skaldjur, så det finns inget skäl att tröttna på det. Variera gärna din fisk och skaldjur konsumtion då det kan hjälpa till att hålla det intressant och göra det lättare att integrera det i din kost.

RuffRuff App RuffRuff App by Tsun
Äldre inlägg
Nyare inlägg

Lämna en kommentar

Inspireras av fler recept

Recept på foliebakad vit fisk med hollandaise på grillat smör

7 juni 2024

Recept på foliebakad vit fisk med hollandaise på grillat smör

Matbloggen patallriken.se bjuder på ett smarrigt recept i dessa grilltider! Foliebakad vit fisk med hollandaise på g...
Grillad torsk

3 juni 2024

Grilla Torsk: Så Lyckas Du Med Grillad Torsk

Att grilla torsk är ett fantastiskt sätt att tillaga denna delikata fisk. Med rätt teknik och förberedelser kan du få...
Vit sparris med beurre blanc, lyxräkor & löjrom

23 maj 2024

Vit sparris med beurre blanc, lyxräkor & löjrom

Njut av ett smarrigt recept tillagat av Sara Söderberg som ni hittar på https://foodnest.site/se/plantomat på Vit spa...
Chips med Kalix Löjrom

21 maj 2024

Chips med Kalix Löjrom

Recept på Chips med Kalix Löjrom Med detta recept på chips med Kalix Löjrom får du en elegant och smakrik förrätt som...
Back to top

OBS! Du har en värdecheck att utnyttja på 400kr rabatt vid ordrar över 3999kr med koden HRKD400

Varukorg

Din varukorg är tom

Handla nu
RuffRuff App RuffRuff App by Tsun