Förrätt på halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron
Halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron
Ingredienser (4 portioner):
- 12 pilgrimsmusslor
- 50 g smör
- 1 msk olivolja
- 1 citron, klyftad
- Salt och peppar
Tillbehör:
- Färsk persilja, hackad
- Citronklyftor
- Rostade pinjenötter (valfritt)
Gör så här:
- Förbered pilgrimsmusslorna: Skölj pilgrimsmusslorna i kallt vatten och ta bort den lilla muskeln på sidan. Torka dem försiktigt med hushållspapper.
- Brynt smör: Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills det blir gyllenbrunt och doftar nötter. Var försiktig så att det inte bränns.
- Stek pilgrimsmusslorna: Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek pilgrimsmusslorna i ca 1 minut per sida tills de får en fin gyllenbrun färg. Var försiktig så att de inte blir sega.
- Servering: Lägg pilgrimsmusslorna på tallrikar. Häll över brynt smör och pressa citronsaft över. Strö över persilja och garnera med citronklyftor och rostade pinjenötter (om du vill).
Tips:
- Servera med en god risotto eller en fräsch sallad.
- Du kan smaksätta det brynta smöret med örter, chili eller vitlök.
- Om du vill ha en extra lyxig touch kan du lägga en klick löjrom eller caviar på varje pilgrimsmussla.
Njut av din förrätt!