Säkra sista lagret av Kalix Löjrom!

Förrätt på halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron

Förrätt på halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron

Ingredienser (4 portioner):

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, klyftad
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • Färsk persilja, hackad
  • Citronklyftor
  • Rostade pinjenötter (valfritt)

Gör så här:

  1. Förbered pilgrimsmusslorna: Skölj pilgrimsmusslorna i kallt vatten och ta bort den lilla muskeln på sidan. Torka dem försiktigt med hushållspapper.
  2. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills det blir gyllenbrunt och doftar nötter. Var försiktig så att det inte bränns.
  3. Stek pilgrimsmusslorna: Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek pilgrimsmusslorna i ca 1 minut per sida tills de får en fin gyllenbrun färg. Var försiktig så att de inte blir sega.
  4. Servering: Lägg pilgrimsmusslorna på tallrikar. Häll över brynt smör och pressa citronsaft över. Strö över persilja och garnera med citronklyftor och rostade pinjenötter (om du vill).

Tips:

  • Servera med en god risotto eller en fräsch sallad.
  • Du kan smaksätta det brynta smöret med örter, chili eller vitlök.
  • Om du vill ha en extra lyxig touch kan du lägga en klick löjrom eller caviar på varje pilgrimsmussla.

Njut av din förrätt!

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Inspireras av fler recept

19 mars 2024

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili Ingredienser: 400 g stora, skalade räkor 3 msk olivolja 4 vitlöksk...

19 mars 2024

Stekt torsk med dillmajonnäs

Snabb och enkel stekt torsk med dillmajonnäs Ingredienser (4 portioner): 4 torskfiléer (ca 150 g per portion) 1 dl...
Stäng

Få 5% rabatt på ditt första köp

Ta del av nyheter och exklusiva erbjudanden. Få en rabattkod på 5% mailad till dig som tack. Välkommen!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Varukorg