Stekt skrei med citron- och örtsmör
Stekt skrei med citron- och örtsmör
Ingredienser:
- 4 skreitorsk filéer (ca 170 g vardera)
- Salt och peppar
- 1 msk olivolja
- 50 g smör
- 1 citron, rivet skal och juice
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad timjan
Instruktioner:
- Torka av skreifiléerna med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Stek skreifiléerna i ca 3 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
- Under tiden fisken steker, smält smöret i en liten kastrull.
- Tillsätt citronskal, citronsaft, persilja och timjan till smöret.
- Häll citronsmöret över den stekta fisken.
- Servera genast med pressad potatis, kokt broccoli och en grönsallad.
Tips:
- Du kan använda andra örter än persilja och timjan, till exempel dill, rosmarin eller oregano.
- Om du vill ha en lite starkare smak kan du tillsätta lite chiliflakes till citronsmöret.
- Servera gärna med en god sås, till exempel en hollandaisesås eller en bearnaisesås.
Näringsvärde:
En portion (ca 200 g fisk) innehåller ca 300 kcal, 40 g protein och 10 g fett.