Ceviche med räkor, mango och avokado
Smarrig ceviche med räkor, mango och avokado
Ingredienser:
- 400 g skalade räkor
- 1 mogen mango
- 1 avokado
- 1 rödlök
- 1 chilifrukt (valfritt)
- 1 lime, saften av
- 1/2 kruka koriander
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Instruktioner:
- Skär mango och avokado i tärningar. Hacka rödlök och chili fint.
- Blanda räkor, mango, avokado, rödlök och chili i en skål.
- Pressa limesaft över blandningen och tillsätt olivolja.
- Hacka koriander och tillsätt den till cevichen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt cevichen vila i kylen i minst 30 minuter, gärna längre.
- Servera cevichen med till exempel tortillachips, rostat bröd eller ris.
Tips:
- Du kan använda andra typer av skaldjur i stället för räkor, till exempel pilgrimsmusslor eller kammusslor.
- Om du inte vill använda chili kan du tillsätta lite finhackad ingefära eller vitlök i stället.
- Du kan garnera cevichen med korianderblad, limeklyftor eller chiliflakes.
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 0 minuter
Portioner: 4
Smakriktning: Fräsch, syrlig, stark
Kostnad: Medel
Allergier: Glutenfri, laktosfri
Näringsinnehåll: Ceviche är en proteinrik och fiberrik rätt som innehåller en hel del vitaminer och mineraler. Den är också en bra källa till omega-3-fettsyror.