Skip to content

RIGHT NOW - REDUCED PRICE ON KALIX LÖJROM!

Grillad laxsida med citron och örter

Grillad laxsida med citron och örter

Ingredienser:
  • 1 laxsida med skinn (ca 1,2 kg)
  • 1 msk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skuren i skivor
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 knippe persilja, hackad

Gör så här:

  1. Förbered grillen för indirekt grillning. Om du använder en kolgrill, lägg kolen på ena sidan av grillen och skapa en "zon" utan kol för laxen. Om du använder en gasgrill, stäng av ena sidan av brännarna.
  2. Torka laxen med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  3. Pensla laxen med olivolja och lägg den på grillen med skinnsidan neråt.
  4. Grilla laxen i ca 20-25 minuter, eller tills den är genomstekt. Använd en köttermometer för att kontrollera innertemperaturen, den ska vara minst 50°C.
  5. Lägg citronskivorna på laxen under de sista 5 minuterna av grilltiden.
  6. Strö över dill och persilja precis innan servering.

Tips:

  • Du kan variera smaken på laxen genom att lägga till andra kryddor, t.ex. chili flakes, paprikapulver eller vitlökspulver.
  • Om du vill ha en extra krispig yta på laxen kan du grilla den på direkt värme i ca 2 minuter per sida efter att den har grillats klart på indirekt värme.
  • Servera laxen med kokt potatis, sallad och en god sås.

Förberedelsetid: 10 minuter

Grilltid: 20-25 minuter

Portioner: 4-6

Smakriktning: Fräsch, örtkryddad

Svårighetsgrad: Lätt

Tips:

  • Använd gärna en lax med tjockt skinn så att det inte blir bränt under grillningen.
  • Om du inte har en grillpanna kan du grilla laxen på en vanlig grillplatta.
  • Se till att laxen är helt genomstekt innan du serverar den.

Njut av din grillade laxsida!

older post
Newer posts

Inspireras av fler recept

Mar 19, 2024

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili Ingredienser: 400 g stora, skalade räkor 3 msk olivolja 4 vitlöksk...

Mar 19, 2024

Stekt torsk med dillmajonnäs

Snabb och enkel stekt torsk med dillmajonnäs Ingredienser (4 portioner): 4 torskfiléer (ca 150 g per portion) 1 dl...
Close

Get a 5% discount on your first purchase

Take part in news and exclusive offers. Get a 5% discount code emailed to you as a thank you. Welcome!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping cart