Säkra sista lagret av Kalix Löjrom!

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Ingredienser:

  • 400 g stora, skalade räkor
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk chiliflakes (eller 1/2 färsk chili, hackad)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/4 dl hackad persilja
  • Salt och citron efter smak
  • Bröd till servering

Instruktioner:

  1. Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Fräs vitlöken och chiliflakes i ca 1-2 minuter, tills vitlöken mjuknar.
  3. Vänd i räkorna och paprikapulvret. Stek i ca 3-4 minuter, tills räkorna blir rosa.
  4. Strö över persilja, smaka av med salt och pressa citronsaft över.
  5. Servera genast med bröd till att doppa i den goda oljan.

Tips:

  • Använd gärna färska räkor av god kvalitet.
  • Om du vill ha en starkare smak, kan du tillsätta mer chili.
  • Servera gärna gambas pil pil med en kall öl eller ett glas vitt vin.
  • Du kan variera smaken genom att tillsätta andra ingredienser, t.ex. paprika, chorizo eller saffran.

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Portioner: 4

Smakrikt och enkelt!

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Inspireras av fler recept

19 mars 2024

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili

Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili Ingredienser: 400 g stora, skalade räkor 3 msk olivolja 4 vitlöksk...

19 mars 2024

Stekt torsk med dillmajonnäs

Snabb och enkel stekt torsk med dillmajonnäs Ingredienser (4 portioner): 4 torskfiléer (ca 150 g per portion) 1 dl...
Stäng

Få 5% rabatt på ditt första köp

Ta del av nyheter och exklusiva erbjudanden. Få en rabattkod på 5% mailad till dig som tack. Välkommen!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Varukorg