Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili
Gambas Pil Pil - Spanska vitlöksräkor med chili
Ingredienser:
- 400 g stora, skalade räkor
- 3 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor, skivade
- 1 tsk chiliflakes (eller 1/2 färsk chili, hackad)
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/4 dl hackad persilja
- Salt och citron efter smak
- Bröd till servering
Instruktioner:
- Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Fräs vitlöken och chiliflakes i ca 1-2 minuter, tills vitlöken mjuknar.
- Vänd i räkorna och paprikapulvret. Stek i ca 3-4 minuter, tills räkorna blir rosa.
- Strö över persilja, smaka av med salt och pressa citronsaft över.
- Servera genast med bröd till att doppa i den goda oljan.
Tips:
- Använd gärna färska räkor av god kvalitet.
- Om du vill ha en starkare smak, kan du tillsätta mer chili.
- Servera gärna gambas pil pil med en kall öl eller ett glas vitt vin.
- Du kan variera smaken genom att tillsätta andra ingredienser, t.ex. paprika, chorizo eller saffran.
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 4
Smakrikt och enkelt!