Stekt torsk med dillmajonnäs
Snabb och enkel stekt torsk med dillmajonnäs
Ingredienser (4 portioner):
- 4 torskfiléer (ca 150 g per portion)
- 1 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- 2 msk smör
- 1 msk olja
- Dillmajonnäs:
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl finhackad dill
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk socker
- Salt och peppar
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
- Vispa upp ägget på en annan tallrik.
- Blanda ströbröd på en tredje tallrik.
- Vänd torskfiléerna i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelvärme.
- Stek torskfiléerna i ca 3-4 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Blanda majonnäs, dill, citronsaft, socker, salt och peppar till en dillmajonnäs.
- Servera den stekta torsken med dillmajonnäs, kokt potatis och en grönsallad.
Tips:
- Du kan smaksätta ströbrödet med örter, citron zest eller parmesanost.
- Servera gärna torsken med en citronskiva och en kvist dill.
- Om du vill ha en lite lyxigare variant kan du lägga en klick kräftstjärtar eller räkor på torsken innan servering.
Näringsvärde per portion:
- Energi: 400 kcal
- Protein: 30 g
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 20 g
Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Bon appétit!