FRI HEMLEVERANS ÖVER 790KR
FRI HEMLEVERANS ÖVER 790KR

Panerad rödsspätta

Panerad rödspätta är ett lika gott som beprövat recept. Paneringen ger rödspättan den goda knaprigheten samtidigt som smöret du steker i ger både smak och saftighet!

Ingredienser:

  • 4 rödspättor
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 kopp ströbröd
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt en stekpanna på medelhög värme och smält smöret.
  2. Vispa ägg och mjölk i en skål och blanda ströbrödet i en annan skål.
  3. Torka av rödspättorna med hushållspapper och salta och peppra dem på båda sidor.
  4. Doppa fisken i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  5. Lägg fisken i stekpannan och stek i cirka 3-4 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  6. Lägg upp fisken på en tallrik och servera med tillbehör efter eget val, till exempel kokt potatis, grönsaker och sås.

Smaklig måltid!

Torskrygg i ugn