Panerad rödsspätta
Panerad rödspätta är ett lika gott som beprövat recept. Paneringen ger rödspättan den goda knaprigheten samtidigt som smöret du steker i ger både smak och saftighet!
Ingredienser:
- 4 rödspättor
- 1 ägg
- 2 msk mjölk
- 1 kopp ströbröd
- 2 msk smör
- salt och peppar
Så här gör du:
- Sätt en stekpanna på medelhög värme och smält smöret.
- Vispa ägg och mjölk i en skål och blanda ströbrödet i en annan skål.
- Torka av rödspättorna med hushållspapper och salta och peppra dem på båda sidor.
- Doppa fisken i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
- Lägg fisken i stekpannan och stek i cirka 3-4 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- Lägg upp fisken på en tallrik och servera med tillbehör efter eget val, till exempel kokt potatis, grönsaker och sås.
Smaklig måltid!