Panerad rödsspätta

Panerad rödspätta är ett lika gott som beprövat recept. Paneringen ger rödspättan den goda knaprigheten samtidigt som smöret du steker i ger både smak och saftighet!

Ingredienser:

  • 4 rödspättor
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 kopp ströbröd
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt en stekpanna på medelhög värme och smält smöret.
  2. Vispa ägg och mjölk i en skål och blanda ströbrödet i en annan skål.
  3. Torka av rödspättorna med hushållspapper och salta och peppra dem på båda sidor.
  4. Doppa fisken i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  5. Lägg fisken i stekpannan och stek i cirka 3-4 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  6. Lägg upp fisken på en tallrik och servera med tillbehör efter eget val, till exempel kokt potatis, grönsaker och sås.

Smaklig måltid!

RuffRuff Apps RuffRuff Apps by Tsun

Lämna en kommentar

Inspireras av fler recept

Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

30 apr. 2025

Gambas al Ajillo – Spanska vitlöksräkor

Gambas al ajillo, eller vitlöksräkor, är en av Spaniens mest älskade tapasrätter. Den kombinerar färska räkor med dof...
Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

30 apr. 2025

Grillade Carabineros med vitlök, citron och olivolja

Carabineros är en exklusiv delikatess från Medelhavet och Atlanten, älskade för sitt saftiga kött och sin kraftiga sk...
Grillade havskräftor med vitlökssmör

30 apr. 2025

Grillade havskräftor med vitlökssmör

Att grilla havskräftor är ett fantastiskt sätt att ta tillvara på deras söta, fina smak. Det här receptet visar hur d...
Surf and Turf

27 jan. 2025

Surf and Turf

Surf and Turf, kombinationen av saftigt kött och färska skaldjur, är en riktig klassiker för lyxiga middagar. Här bju...
Back to top
RuffRuff Apps RuffRuff Apps by Tsun