NYHET - Testa nya Prova-på-lådan!

Förrätt på halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron

Förrätt på halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt smör och citron

Ingredienser (4 portioner):

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, klyftad
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • Färsk persilja, hackad
  • Citronklyftor
  • Rostade pinjenötter (valfritt)

Gör så här:

  1. Förbered pilgrimsmusslorna: Skölj pilgrimsmusslorna i kallt vatten och ta bort den lilla muskeln på sidan. Torka dem försiktigt med hushållspapper.
  2. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills det blir gyllenbrunt och doftar nötter. Var försiktig så att det inte bränns.
  3. Stek pilgrimsmusslorna: Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek pilgrimsmusslorna i ca 1 minut per sida tills de får en fin gyllenbrun färg. Var försiktig så att de inte blir sega.
  4. Servering: Lägg pilgrimsmusslorna på tallrikar. Häll över brynt smör och pressa citronsaft över. Strö över persilja och garnera med citronklyftor och rostade pinjenötter (om du vill).

Tips:

  • Servera med en god risotto eller en fräsch sallad.
  • Du kan smaksätta det brynta smöret med örter, chili eller vitlök.
  • Om du vill ha en extra lyxig touch kan du lägga en klick löjrom eller caviar på varje pilgrimsmussla.

Njut av din förrätt!

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Inspireras av fler recept

2 maj 2024

Seafood Boil: En smakrik upplevelse!

  Är du redo för en fest för smaklökarna? Seafood boil, en klassiker från Louisiana, bjuder på en symfoni av smaker...

2 maj 2024

Fisk- och Skaldjursgryta: En Varm & Mysig Vinterfavorit

När kylan biter i kinderna och snön faller utanför fönstret finns det inget bättre än att värma sig med en god och v...
Stäng

Få 5% rabatt på ditt första köp

Ta del av nyheter och exklusiva erbjudanden. Få en rabattkod på 5% mailad till dig som tack. Välkommen!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Varukorg