Garam Masalabakad torskrygg med gurk- och myntaraita och lök- och morotspakoras
@arnesmat tar med oss på en smakresa till Indien🇮🇳‼️
Garam Masalabakad torskrygg med gurk- och myntaraita och lök- och morotspakoras
-@arnesmat
”Faktiskt det godaste jag ätit på länge👍🙌‼️”
🔸Ripplade olivolja på Torskryggen, saltade och kryddade med Garam Masala - bakade i ugnen på 220C
🔸Raitan: Tärnade Västeråsgurka fint och rörde ner i matlagningsyoghurt tillsammans med fint strimlad mynta och smakade av med salt och svartpeppar.
🔸Pakoras: Strimlade lök och grovrivde morot. Blandade ner kikärtsmjöl och kryddade med gurkmeja, koriander, spiskummin och chilipulver. Spädde med lite vatten i taget och rörde om tills det blev en smet.
🔸Värmde rapsolja till 180C och klickade ner pakoran i oljan friterade tills det fick fin färg och vände sedan på klickarna