Pasta med räkor och vitlök
Krämig pasta med räkor och vitlök
Ingredienser (4 portioner):
- 300 g pasta (t.ex. spaghetti, fettuccine eller penne)
- 400 g skalade räkor
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 chili, finhackad (valfritt)
- 1 dl vitt vin (valfritt)
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl riven parmesanost
- 1/2 dl hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Fräs vitlök och chili i oljan i ca 1 minut.
- Tillsätt räkorna och stek i ca 2 minuter tills de blir rosa.
- Häll i vinet (om du använder det) och låt koka upp.
- Tillsätt grädde och parmesanost och låt sjuda i ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner den kokta pastan i såsen.
- Strö över persilja och servera direkt.
Tips:
- Du kan tillsätta andra grönsaker i såsen, t.ex. paprika, champinjoner eller broccoli.
- Om du vill ha en starkare sås kan du tillsätta mer chili eller chiliflakes.
- Du kan byta ut parmesanosten mot annan riven ost, t.ex. pecorino romano eller grana padano.
- Servera gärna med en grönsallad och ett glas vitt vin.
Näringsvärde per portion:
- Energi: 540 kcal
- Protein: 30 g
- Kolhydrater: 60 g
- Fett: 20 g
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Tips:
- Förbered gärna såsen i förväg och värm den sedan upp när pastan är kokt.
- Du kan använda frysta räkor, men se till att de är tinade och väl avrunna innan du använder dem.
- Om du vill ha en extra lyxig variant kan du tillsätta lite saffran till såsen.
Smaklig måltid!